Minicruises naar Engeland - Mini-Cruises.info


Go to content

Minicruise Hull

Bestemmingen

Minicruises naar Hull
Een minicruise naar Hull met P&O Ferries is een bijzondere manier om deze unieke stad te ontdekken. Hull, of Kingston upon Hull, is een Noord-Engelse stad gelegen op de noordoever van de rivier de Humber. De stad kent een rijke historie en gold tijdens de late Middeleeuwen als een belangrijke haven. Tegenwoordig is Hull een stad in opkomst en kunt u hier uitstekend winkelen, vele musea bezoeken en genieten van een heerlijke avond uit. De ideale ingrediŽnten voor een minicruise bestemming.

Minicruises van Rotterdam naar Hull
Het programma van deze minicruise van P&O Ferries naar Hull begint in Rotterdam. U vertrekt 's avonds en brengt de nacht door aan boord van P&O Ferries. U komt de volgende ochtend aan in de haven van Hull, vanwaar u per bustransfer (inclusief) naar het centrum wordt gebracht. Hier heeft u de hele dag de tijd om Hull te verkennen. 's Avonds vertrekt u weer richting Rotterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Minicruises van Zeebrugge naar Hull
Het programma van deze minicruise van P&O Ferries naar Hull begint in het Beldische Zeebrugge. U vertrekt 's avonds en brengt de nacht door aan boord van P&O Ferries. U komt de volgende ochtend aan in de haven van Hull,
vanwaar u per bustransfer (inclusief) naar het centrum wordt gebracht. Hier heeft u de hele dag de tijd om Hull te verkennen. 's Avonds vertrekt u weer richting Zeebrugge, waar u de volgende dag aankomt.

Bezienswaardigheden in Hull
In Hull hangt een relaxte, maritieme sfeer welke duidelijk naar voren komt in de uitgebreide museum- en bezoekerswijk. Hierin kunt u tijdens uw minicruise alle kanten op. Bezoek bijvoorbeeld het Maritime Museum, Streetlife en Transport Museum en de Ferens Art Gallery. Ook de moeite waard is het Wilberforce House, met ondermeer het Hull en East Reading Museum. Meer geÔnteresseerd in shoppen en een avond uit tijdens de minicruise naar Hull? Geen probleem! Hull beschikt over vele winkelmogelijkheden en kent een keur aan typisch Engelse pubs, tearooms en bistro's.

In tegenstelling tot de meeste historische Engelse steden, heeft Hull geen kathedraal. Daarentegen beschikt Hull over de Holy Trinity kerk, die algemeen beschouwd wordt als grootste Engelse parochiekerk. Wat dacht u verder van een bezoek aan The Deep tijdens uw minicruise naar Hull? Een gigantische diepzee aquarium die al vele prijzen heeft gewonnen en waar meer dan 40 haaien en 3500 vissen rond zwemmen.

Hull is vandaag de dag nog steeds een belangrijke havenstad en is tevens de thuisbasis van de Humber Bridge en de Queens Gardens. De Humber Bridge is de op twee na langste single-span-brug van de wereld en de Queens Gardens is een serie tuinen die in totaal meer dan 9 hectare beslaat. Wist u verder dat in de buurt van Hull Sherwood Forrest ligt? Dit woud is bekend van Robin Hood en in de nabij gelegen Lincoln Cathedral zijn ook de opnames gemaakt voor de Da Vinci Code. Hull biedt werkelijk voor ieder wat wils en u zult tijdens uw minicruise dan ook ogen en oren tekort komen.

Home | Bestemmingen | Aanbieders | Met de trein | Over Mini-cruises.info | Site Map


Back to content | Back to main menu