Minicruises naar Engeland - Mini-Cruises.info


Go to content

Minicruise Newcastle

Bestemmingen

Minicruises naar Newcastle
Met een minicruise van DFDS Seaways naar Newcastle upon Tyne, beter bekend als Newcastle, bezoekt u een schitterende stad gelegen aan de oevers van de Tyne in het Noord-Oosten van Engeland. De stad beschikt over alles wat een stedentrip nodig heeft: architectonische hoogstandjes, kunst en cultuur, interessante bezienswaardigheden, historie en onuitputtelijke winkelmogelijkheden. Newcastle is dé bestemming voor een minicruise en te boeken via Mini-cruises.info.

De reis naar Newcastle
Het programma voor uw minicruise naar Newcastle begint 's middags IJmuiden. U brengt de avond en nacht door op de ferry van DFDS Seaways. De volgende ochtend komt u aan in de haven van Newcastle, vanwaar u per bustransfer vertrekt naar het centrum van Newcastle. Hier heeft u de hele ochtend en begin van de middag de tijd om Newcastle te verkennen. 's Middags gaat u weer aan boord, waar u de avond en nacht doorbrengt. De volgende ochtend komt u weer aan in IJmuiden.

Bezienswaardigheden in Newcastle
Newcastle is een bron van inspiratie. De mogelijkheden voor vermaak tijdens uw mincruise zijn er haast onbeperkt en de diversiteit in Newcastle laat aan niets te wensen over. Begin uw stedentrip bijvoorbeeld met een wandeling over de promenade langs de rivier de Tyne en aanschouw de pracht van de vele bruggen en dan met name de bekende Millennium Bridge. Wanneer deze zich sluit, lijkt het net of de brug naar u knipoogt.


Tijdens uw minicruise naar Newcastle laat een wandeling door de stad u versteld staan van de prachtige architectuur. Moderniteit en historie leven hier in perfecte harmonie met elkaar. Newcastle is ook een échte winkelstad. De authentieke markten, zoals Grainer Market, bieden alles wat u kunt bedenken. De echte shopaholic daarentegen begeeft zich tijdens de minicruise richting het walhalla van het winkelen: MetroCentre. In het grootste overdekte winkelcentrum van Europa bevinden zich ruim 350 winkels en warenhuizen en meer dan 50 restaurants.

Wanneer u dacht dat dit alles is, tijdens uw minicruise naar Newcastle, komt u bedrogen uit. De kunstwereld floreert hier al geruime tijd, wat terug is te zien in de vele (gratis) musea en galerijen. Voor liefhebbers van hedendaagse kunst zijn het Baltic Centre for Contemporary Art en The Biscuit Factory absolute highlights. Tijdens of na een dag slenteren door Newcastle is er niets fijner dan even uit blazen onder het genot van een hapje en drankje, in Engelse stijl uiteraard. In de vele pubs, cafés, bistro's en restaurants kunt u genieten van een goede pint en dito Engelse maaltijd. Een minicruise naar Newcastle met DFDS Seaways is te boeken via Mini-cruises.info en zal u zeker niet teleurstellen, want naast het bezoek aan Newcastle is het ook tijdens de overtocht genieten geblazen!

Home | Bestemmingen | Aanbieders | Met de trein | Over Mini-cruises.info | Site Map


Back to content | Back to main menu