Minicruises naar Engeland - Mini-Cruises.info


Go to content

Minicruise York

Bestemmingen

Minicruises naar York
Een minicruise naar York met P&O Ferries is de ideale manier om te ontspannen én deze stad te ontdekken. York staat bekend om haar schitterende architectuur en geschiedenis. De stad dateert uit de Romeinse en Saksische tijd en beschikt daardoor over een rijke geschiedenis. York is gelegen in de provincie Yorkshire. Deze prachtige stad met de indrukwekkende gotische kathedraal York Minster, middeleeuwse stadmuren en musea van wereldklasse zal u betoveren wanneer u deze tijdens uw minicruise bezoekt.

Bezienswaardigheden in York
Begin tijdens de minicruise de dag in York met een bezoek aan het historische centrum. Een waar doolhof van fascinerende eeuwenoude geplaveide straatjes vol leuke winkels en restaurants. Stort u in de bruisende cafécultuur van York en zie de wereld aan u voorbijtrekken in een traditionele theesalon of stijlvol café.

Voor een lunch of diner kiest u tijdens uw minicruise naar York uit een van de vele restaurants of aangename bistro's, waar plaatselijke gerechten worden geserveerd die u laten watertanden. Proeft u ook eens boerenproducten zoals kazen en chutney's op de Newgate Market. Door de vele boetiekjes, designwinkels, galeries en antiquairs voldoet York aan de wensen van de meest veeleisende winkelliefhebber.

Breng tijdens de minicruise ook zeker een bezoek aan een van de vele musea in York zoals het National Railway Museum een indrukwekkende verzameling treinen, of het Yorkshire Museum met een uitgebreide collectie archeologie uit de regio. De karakteristieke York Minster, de eeuwenoude en grootste kathedraal van Europa is een must.

Ook Jorvik Viking Centre, een Vikingdorpje van ongeveer 1000 jaar geleden, mag u tijdens de minicruise zeker niet missen. Een tochtje per boot over de rivier de Ouse of een interessante wandeling met gids is een belevenis op zich. U geniet na van een drankje in een stijlvolle bar aan de rivier. In York beleeft u de contrasten tussen oud en nieuw en wordt zo een spannende ontdekkingsreis. York is een cultuurcentrum met een kosmopolitische binnenstad met schitterende oude architectuur. Kortom, een minicruise naar York heeft voor iedere leeftijd en elke interesse veel te bieden.


Home | Bestemmingen | Aanbieders | Met de trein | Over Mini-cruises.info | Site Map


Back to content | Back to main menu